Jdi na obsah Jdi na menu
 


TUNELY PRO ZÁCHRANNÉ PSY

dog-rescue-tunnel.jpg

 

  Podstatou výcviku záchranných psů je vyhledání a označení živých anebo mrtvých osob. Jedná se především o vyhledání v sutinách (trosky budov, sesuvy půdy), terénní vyhledání (rozsáhlé a obtížně přístupné lesní porosty), ale také záchranné stopování, vodní a lavinové práce. Cílem výcviku je připravit psa pro praxi. K tomu se využívají různé umělé překážky. Jednou z nich je i speciálně upravený tunel.

 Tunel pro výcvik záchranných psů vyrábíme dle platného mezinárodního zkušebního řádu pro zkoušky záchranných psů, který vydala Mezinárodní kynologická federace (FCI) společně s Mezinárodní organizací pro záchranné psy (IRO).

 

 Pevná část tunelu má průměr 50 cm a je dlouhá 3 m. Tato část je vyrobena z velmi odolného PVC (gramáž 620g/m2), které je UV stabilizováno a jeho odolnost je garantována až do teploty -20 °C. Pevná část je vyztužena ocelovými dráty, které jsou po celé délce kryty tak, aby nedošlo k možnosti poranění jak při výcviku, tak při manipulaci.

 Látková část je určena pro plazení psa. Vrchní část je vyrobena z měkkého a voděodolného materiálu Kortexinu a dosahuje délky 3m. Na konci je opatřena dvěmi poutky pro pevné uchycení spodní látky k zemi.Spodní část je vyrobena z důvodu větší odolnosti z PVC.

 Tunel má hladký vnitřní šev a může se používat i za nepříznivého počasí. Snadno jej lze tvarovat do různých oblouků, případně zatáček. 

 Tunel dodáváme dle přání zákazníka v různých barevných kombinacích tunelu, pruhů a látkové části - bílá, žlutá, oranžová, červená, modrá, zelená, hnědá a černá.

 Váha celého tunelu je 12 kg, cena 4 480 Kč.

Objednat si tunel pro záchranné psy můžete zde.

Ke stabilizaci tunelu doporučujeme použít naše fixační vaky.  

obraz037.jpg obraz032.jpg